Nieuws

Eindelijk plek voor verbindingstuin Den Hoof; op de Baronie van Cranendonck

SOERENDONK – Den Hoof heeft eindelijk een nieuwe plek gevonden voor de verbindingstuin. De hobbytuinders gaan aan de slag op een perceel naast de gerenoveerde schuur van de Herenboeren op de Baronie van Cranendonck.

 • 11-8-2023 Al weer een tijd geleden hadden WoCom, omliggende bewoners, sociaalmakelaar Noud van Leeuwen en Den Hoof Cranendonck een bijeenkomst om de partijen aan elkaar te verbinden. Vandaag is een begin gemaakt aan één van de twee stukken grond, waarop we samen met WoCom een mooie samenwerking aangaan voor een stektuin. De verschillende uitnodigingen van buurtbewoners voor koffie en de gezellige gesprekken met de ouderen, zorgde al voor een mooi en gezellig begin. De stekken zullen in de toekomst gebruikt worden voor bewoners van WoCom en bewoners van Cranendonck die de financiële middelen missen om planten aan te schaffen. Een ander deel zal gebruikt worden voor het initiatief van Mariette Claessens haar ruiltuin, wat we als een onderdeel van Den Hoof Cranendonck op mochten nemen. Dank aan Paulus Aarts en zijn collega Birgit Colen van WoCom voor de fijne samenwerking. Ook aan Carrie van Hoef van Cordaad, voor het leggen van de verbinding. En een dikke dankjewel aan onze vrijwilligers, zonder hen is dit überhaupt niet mogelijk.

 • 17-05-2023 Jongeren campus Na een boompje in samenwerking met de gemeente, nu aardbeien en wat kruiden in de tuin bij De Jongeren campus. Nick, Amy en de jongeren, bedankt voor de fijne samenwerking!! Op naar het volgende stukje vergroening met de leerlingen van BRAVO / BIVAK opleiding! Laat de kruiden en aardbeien smaken! 😊
 • 30-09-2022 Laatste dag bij Natuur pluktuin ‘Ut bluumke’ Vandaag sluiten we af op een fijne locatie en kijken we dankbaar terug naar de mogelijkheid die ons geboden werd, om ons burgerinitiatief op te starten en te laten groeien. Momenteel is ons bestuur in gesprek met een projectbegeleider en gemeente om binnen Cranendonck voor de lange termijn de verbindingstuin te laten wortelen.

 • 25-09-2022 Richting de afsluiting De laatste groenten zijn rond gebracht… de tuin raakt langzaam leeg. Achter de schermen wordt hard gewerkt voor het realiseren van Den Hoof Cranendonck op een nieuw stuk grond. Vorige week een goed georganiseerd afscheid van het seizoen gehad met onze vrijwilligers. Allemaal lekkere hapjes en gezelligheid, met dank aan José en Monique! Met veel dankbaarheid is Patricia van de Pluktuin in het zonnetje gezet voor de goede zorgen en de mogelijkheid om twee seizoenen gebruik te maken van haar grond. Het wordt nog flink aanpoten om de spullen tijdelijk een winterstalling te bieden en over te huizen. Voor onze vrijwilligers zijn we een winter schema aan het maken om toch gezellig bij elkaar te kunnen zijn en activiteiten te bieden. Kun jij of je organisatie nog een helpende hand gebruiken in deze periode tot het nieuwe zaaiseizoen? Laat het ons weten en we kijken of we bij kunnen springen.

 • 02-09-2022 Bezoek van de nieuwe wethouder Vandaag kregen we bezoek van de nieuwe wethouder, de heer Driessen. Fijn dat de wethouder tijd kon maken in zijn drukke agenda en Den Hoof Cranendonck een warm hart toe draagt. Op naar een fijne samenwerking!…… en natuurlijk hebben we hem in de bloemetjes gezet. Hennie bedankt voor je komst!
 • 07-07-2022 Noodkreet! Afgelopen dinsdag ging het bestuur en een grote groep van onze vrijwilligers, naar het gemeentehuis om onze noodkreet te laten horen. In afwachting op een stuk grond, wordt de tijdsdruk groot en hangt ons bestaan daardoor aan een zijde draadje. Over minder dan 3 maanden, stopt het voor ons bij de Pluktuin, waar we dankbaar twee seizoenen gebruik mochten maken om te starten. Ons mooie initiatief mag niet verloren gaan. Nu hopen dat ze ons echt gehoord hebben en het niet alleen bij aanhoren blijft. Zodat we door kunnen groeien tot een mooie stevige boom die goed geworteld is, in ons mooie Cranendonck. En beschutting mag geven voor hen die het nodig hebben. Bij deze nog maal, onze dank aan alle vrijwilligers die zich inzetten voor Den Hoof en alle betrokken. Ook onze dank aan Sociaal Makelaar Cranendonck Mariëtte Claessens. Die er ondanks een drukke agenda, deze avond er was om ons te steunen. En een dikke dankjewel aan Pro6. Met name Anja en Bart die zich voor ons inzetten. Maar ook aan alle andere politieke partijen die afgelopen dinsdag hun steun betuigde en met goede vragen kwamen. Dat waarderen wij zeer! Bedankt aan de sponsor die ons drankje schonk, voor wie nog even na wilde borrelen bij de Wielerbaan. En wat fijn al die hartverwarmende berichten vooraf en daarna. Dat Den Hoof Cranendonck voor verbinding staat, hebben we de afgelopen dagen nog meer mogen ervaren. Nu duimen voor een spoedig verloop en dat er snel (het liefst een positief) antwoord mag komen, zodat alle betrokkenen weten waar we aan toe zijn. Duimen jullie met ons mee?

 • 8-5-2022 Vrijwilligers uitje bij ‘Look’ We kunnen terug kijken op een geslaagde dag! Vandaag hadden we ons jaarlijks vrijwilligersuitje. En deze keer in eigen gemeente bij ‘Look’. De ontvangst van Ria en Jan was minstens zo warm als het weer. Want wat zijn we in de watten gelegd en wat voelde we ons welkom. Met hun zonnige karakter en passievolle kennis over knoflook, hebben we héél wat geleerd en genoten. Ook de proeverij van eigen gemaakte producten is zeker een aanrader!! Ria en Jan Nagel, bedankt! Het was een gezellig, leerzame en verrukkelijke dag. Wil jij meer weten over knoflook, ben jij op zoek naar zwarte knoflook of andere heerlijke producten neem dan contact op met Jan of Ria Nagel of volg ze op; https://m.facebook.com/pages/category/Local-business/Look-578658372522791/

 • 05-04-2022 Hemelvaartsdag Braderie Budel-Schoot Op 26 mei vindt de jaarlijkse braderie in Budel-Schoot plaats. Wij van Den Hoof Cranendonck zullen aanwezig zijn om ons burgerinitiatief te promoten. Bij ons kraampje kunt je terecht voor meer informatie. Tevens is het mogelijk om stekjes te kopen, je aan te melden als vrijwilliger of als persoon die graag in aanmerking komt voor onze oogst. Zien wij jou op 26 mei?! Waar: Grootschoterweg & Vogelsplein, Budel-Schoot Opening braderie: 12:00u – 17:00
 • 11-03-2022 NL-DOET! Vandaag een hele gezellige dag gehad met NL doet!! Een prettig gezelschap, schitterend weer, heel wat werk verzet, maar vooral een hoop gezelligheid!!! Met 18 helpende handjes, waarvan twee nieuwe vrijwilligers kijken we zéér tevreden terug. Ook fijn dat Bart van Pro6 Cranendonck en zijn collega Anja zijn komen helpen. Bedankt voor jullie Interesse in ons initiatief en succes met de verkiezingen
 • 12-02-2022 NL- DOET! Vrijdag 11 maart kun je óók bij ons de handjes uit de mauwen steken. En met een gezellige club mensen aan de gang gaan. Draag jij Den Hoof Cranendonck een warm hart toe, heb je misschien ruimte in jouw kostbare tijd en wil je bijdragen aan ons initiatief? Voel je dan welkom. Wat we deze dag gaan doen,…hoe je jezelf aanmeld en meer informatie kun je vinden op onderstaande link. https://www.nldoet.nl/…/samen-zaaien-en-gezelligheid…
 • 11-12-2021 · Bericht van Marcel Lemmen Stichting Den Hoof (https://denhoofcranendonck.nl) is een prachtig sociaal initiatief van inwoners. Den Hoof is een verbindende tuin in Cranendonck waarin gewerkt, geleerd en beleefd wordt. Een tuin die mensen onderling verbindt en een tuin die organisaties met elkaar verbindt. Een ontmoetingsplek waar men wil laten zien en voelen dat iedereen belangrijk is en meetelt. Het initiatief heeft bij mij een speciale plek gekregen omdat het enthousiasme van de initiatiefnemers tomeloos is.Via de experimentregeling Samen aan de Slag (www.samenaandeslag.net) hebben zij een financiële bijdrage ontvangen om met het initiatief te starten.Alles staat inmiddels in de steigers, echter wat ontbreekt is een mooi stuk grond in Cranendonck waar de verbindingstuin voor langere tijd kan landen (plm. 1ha). En de urgentie is hoog.Heeft u mogelijkheden of kent u iemand met mogelijkheden dan zou Stichting Den Hoof graag in contact komen. U kunt hiervoor contact opnemen met Ilse Govers-Vaes, voorzitter 0495-840748 of via mail denhoofcranendonck@gmail.com.
 • 7-12-2021 · Nationale vrijwilligersdag Vandaag onze kanjers van Den Hoof Cranendonck persoonlijk bedankt voor hun inzet de afgelopen jaar!
 • 6-12-2021 Kerstbomen Vandaag de kerstbomen opgehaald en rond gebracht. Het was wat kort dag, maar dankbaar dat we weer wat mensen hebben mogen verblijden. Ook een dikke dankjewel aan de sponsors!! Fijn dat er mensen zijn die willen delen met de minderbedeelden. Zo hebben we verschillende mensen en een zorginstelling kunnen verblijden met een prachtige boom.
 • 7-11-2021 Wat leuk! Mensen blij maken met biologische groentjes uit ‘den hoof’ en daar als extraatje een bos prachtige zonnebloemen bij kunnen doen.
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis
 • 19-07-2021 Vrijwilligers uitje Gisteren een prachtige dag gehad, met de vrijwilligers van Den Hoof Cranendonck in Natuur tuin t Loo. Een inspirerende tuin in Bergeijk en mooi voorbeeld voor Den Hoof. De onderlinge uitwisseling van kennis, samen beleven en delen, het warm ontvangst door vrijwilligers en een heerlijke zelfgemaakte biologischekoek, maakte het uitje zeer geslaagd. Sfeerimpressie: https://www.youtube.com/watch?v=3Nqr727coQ4
 • 1-07-2021 · In de bloemetjes zetten Dat was wel een hele verrassing!! Dank je wel PLUS Dennis van Moorsel Wat veel plantjes! Meteen de handen uit de mouwen en met een paar vrijwilligers al, bijna alles rondgebracht. Natuurlijk onze vrijwilligers ook een bloemetje gegeven, want waar zouden we zonder hun zijn! En wat is er hard gewerkt. Prachtig om vandaag dankzij de Plus op vele gezichten een glimlach te toveren!
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis
Kan een afbeelding zijn van buitenshuis en tekst
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, zittende mensen en buitenshuis

 • 29-05-2021 Een tuin waar stigmatisering wordt doorbroken, zelfredzaamheid wordt gestimuleerd en wederkerigheid wordt bevorderd. Hoe dit kan, hoort u op zaterdag 29 mei tussen 11.00 en 14.00 uur op de OPEN DAG van Den Hoof Cranendonck. Inwoners die de verbindende tuin een warm hart toedragen, zetten hun deskundigheid en contacten in. Voor de een is het een manier om te ontspannen, voor de ander een manier om zinvol bezig te zijn. Zo heeft Den Hoof als verbindende tuin zich ontwikkeld van droom naar daad. Laat je inspireren en kom us aan.
Kan een afbeelding zijn van een of meer mensen, bloem en natuur
Foto gemaakt door Gastel City
 • 28-05-2021 Den Hoof Cranendonck organiseert een tuinwerkdag in het kader van NL Doet. Inwoners kunnen op vrijdag 28 mei tussen 10.00 en 15.00 uur gezellig schoffelen, wieden, zaaien en planten in de tuin aan de Bergakkers 18 in BUDEL. Wat in de grond moet, gaat erin. Wat er niet tussen hoort, gaat eruit. Er zijn palen voor de bonen nodig, dus wordt er ook gezaagd en getimmerd, op anderhalve meter afstand om veilig te tuinieren. Ben je graag buiten en wil je werken aan iets moois? Meld je aan en mail naar info@denhoofcranendonck.nl
 • 08-03-2021 Vanavond een hele leuke bijeenkomst gehad voor Samen aan de slag. Hierbij werd het volgende mooie filmpje getoond van een aantal deelnemers.
 • 12-1-2021 Vandaag ging de 1ste schop de grond in voor Den Hoof Cranendonck bij de Pluktuin “Ut bluumke” Op naar een mooie samenwerking!
 • 7-1-2021 Vandaag hebben wij het certificaat van ‘Samen aan de slag’ van de gemeente Cranendonck, Weert en Nederweert in ontvangst mogen nemen. Wij zijn dankbaar voor de mooie subsidie waarmee ‘Samen aan de slag’ ons ondersteund in ons burgerinitiatief. De heer Lemmen overhandigde het certificaat, in de Pluktuin ‘Ut Bluumpke’, aan onze penningmeester Marleen van Ool. In samenwerking met Patricia Slenders, bestuurslid en initiatiefneemster van pluktuin ‘Ut Bluumpke’, starten we komende week in haar pluktuin met stekken en voorbereidend werk. Wil je graag je handen uit de mouwen steken, hulp willen bieden, eenmalig of vaker, iedereen is van harte welkom.

 • 24-11-2020
  Uitreiking van de Rabo clubsupport. Op deze avond werd er een filmpje over ons getoond samen met 2 andere verenigingen/stichtingen. Jurgen van Hoof van M54 beeldcreaties heeft er een mooi stuk van gemaakt.

 • 30-9-2020 We willen u graag vertellen over ons prachtige project. Een project dat juist in deze moeilijke tijden ook zoveel voor mensen kan betekenen. Daarom hebben wij besloten om de presentatie van 28 oktober a.s. via een live-stream aan te bieden. Bij interesse kunt u zich aanmelden hier op de homepagina via de aanmeldingslink of per e-mail, graag voor 16 oktober. Hierna ontvangt u de link naar de live-stream.

 • 29-9-2020 Een mooi geschreven stuk in het Eindhovens Dagblad over ons initiatief.

Klik op de link; https://www.ed.nl/cranendonck-heeze-leende/bij-verbindingstuin-den-hoof-in-cranendonck-heeft-niemand-een-labeltje-br~a4f06f68/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR3ThsEh-kpivdqdGzVA8rPheslS-bilN4FirYrQeN9qY9RwAu8VtCXJm2E

 • 27-9-2020 Op 28 oktober 2020 de presentatie van Den Hoof Cranendonck in De Borgh te Budel voor genodigden. !!! Vanwege de recente ontwikkelingen rond de Corona maatregelen hebben wij als bestuur het besluit moeten nemen om geen persoonlijke bijeenkomst te houden!!!

 • 26-9-2020. En dan ontvang je van een fijne samenwerkingspartner Cordaad, een tas vol leuke presentjes en wat lekkers voor de volgende vergadering. Carrie van Hoef, dank je wel! Dat nog vele jullie mogen volgen.

 • 1-5-2020 Yes, we hebben op gepaste afstand er eentje geproost!
  Stichting Den Hoof Cranendonck en inschrijving bij de KVK is een feit!
  Op naar de volgende stappen!

Een verbindende tuin 🌻🌳